Pracovní stáž maturantů v Ústavu výrobního inženýrství na UTB ve Zlíně

Pracovní stáž maturantů v Ústavu výrobního inženýrství na UTB ve ZlíněV rámci klíčové aktivity č. 02 projektu proběhla pracovní stáž žáků školy- maturantů, v pořadí a průběhu projektu již druhá, ve dnech 18. a 19. ledna a 25. a 26.1. 2012 na perfektně zařízeném a neustále se rozvíjejícím pracovišti ÚVI UTB ve Zlíně za asistence vyučujících lektorů  Ing. Michala Staňka, PhD a ing.Vladimíra Šumbery a učitele ing.Radomila Hanulíka a za upravených podmínek Metodiky těchto stáží, které schválila nová ředitelka ústavu doc. Ing. Berenika Hausnerová, Ph.D..

Žáci si mohli vyzkoušet především vybrané tvářecí a tvarovací techniky a technologie a podíleli se na zkoumání a řešení zatékavosti plastů při vstřikování na stroji Arburg 420, který samostatně obsluhovali a ovládali pomocí ICT v systému Celogica.

Velkým přínosem bylo načerpání nových poznatků při práci u vyfukovacího stroje GDK a na termotvarovacím vakuovém stroji, na kterém si zhotovili kopie dle použitých forem. Velký obdiv sklidily tvářecí přístroje šetřící životní prostředí na principu technologií Rapid prototyping a Reverzního inženýrství při ukázce zhotovení a snímání 3D modelů výrobků a možnost zhotovení modelu na těchto zařízeních pro absolventskou práci (praktická maturita). Během předvádění, obsluze a používání veškeré techniky se žáci rozdělení do skupin pravidelně střídali a bylo jim představeno i studium na této univerzitě v oboru Procesního inženýrství a Inženýrství polymerů.

Žáci ze svého pobytu vypracují protokoly, viz. ukázka č. 1, a ukázka č. 2 a doloží provedené úkoly písemným a grafickým rozborem s vyhodnocením celé stáže. Každý z žáků obdržel osvědčení o absolvování této stáže, viz ukázka, které může být pro něj přínosné při volbě studia právě na této univerzitě.

Pracovní stáž maturantů v Ústavu výrobního inženýrství na UTB ve Zlíně

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /pub/spspzlwa/spspzlin.cz/web/novepraxe/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Komentáře nejsou povoleny.