Praxe žáků školy u partnera projektu DPlast a.s.

Praxe žáků školy u partnera projektu DPlast a.s.V rámci klíčové aktivity č. 02 projektu proběhly studijní a pracovní stáže žáků – 3. ročníku 1. skupiny v druhé polovině  školního roku 2011/2012 při vstupu do závěrečné fáze běhu projektu. Praxe probíhala v měsíci červnu na  zařízeném pracovišti partnera a přímo v provozu při výrobě zejména přesných vytlačovaných výrobků a tekutých tvářecích technologií v rozsahu přibližně 20 vyučovacích hodin za asistence pověřených  lektorů firmy a dozorujícího učitele ing.Radomila Hanulíka.

Žáci prošli vybranými moduly dle předem stanoveného harmonogramu a inovované Metodiky a odzkoušeli si vlastnoručně i některé pracovní operace u výše uvedených technologií a na moderně vybaveném zařízení podnikové laboratoře.

Měli možnost se seznámit s vysokou úrovní automatizace a využíváním řídících systémů strojního parku s využitím ICT ovládání, např. při obsluze vytlačovacích strojů na vytlačovacích linkách, při výrobě plastových směsí a při hodnotících a měřících úkonech plastových materiálů a polotovarů. Taktéž na některých vybraných operacích byli vtaženi přímo do procesu ochrany životního prostředí např. při třídění a recyklaci plastového odpadu. Žáci ze svých pobytů vypracovávají protokoly, viz ukázka, a dokladují tak úspěšně prodělanou stáž s přínosem pro jejich další studium a zvýšení znalostí a dovedností v tomto Zpracovatelském oboru a s dopadem lepších možností jejich pozdějšího uplatnění na trhu práce. Každý z žáků obdržel osvědčení o absolvování této stáže, viz ukázka, které může být pro něj přínosné, např. i při volbě zaměstnání právě v této plastikářské firmě.

V rámci řádného běhu projektu skončila praxe žáků u této firmy v tomto školním roce jako poslední ve výrobních firmách souběžně s dokončením Odborných praxí ve společnostech greiner a Barum. Pokračování dalších praxí bude probíhat v souvislosti udržitelnosti projektu po dobu dalších 5 let.

Praxe žáků školy u partnera projektu DPlast a.s.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /pub/spspzlwa/spspzlin.cz/web/novepraxe/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Komentáře nejsou povoleny.