Praxe žáků 2. ročníku v rámci 2. roku udržitelnosti projektu

Praxe žáků 2. ročníku v rámci 2. roku udržitelnosti projektuV rámci klíčové aktivity č. 01 projektu probíhaly studijní a pracovní stáže žáků – 2. ročníku v průběhu školního roku 2013/2014 při vstupu 2. roku udržitelnosti projektu. Praxe v podobě studijních stáží proběhly v 1. pololetí přímo na pracovištích výrobních podniků v továrním areálu Svit, kde žáci rozděleni na dvě skupiny v doprovodu učitelky ing. Popelové sledovali technologické procesy a životní prostředí dle stanovené Metodiky a inovovaných modulů praxí. Žáci ze svých pobytů vypracovávají předepsané protokoly, viz ukázka, ve kterých popisují své získané poznatky a ověřují si nabyté vědomosti zejména z technologických procesů a operací, které budou moci pak zúročit na pracovních stážích ve druhé části školního roku vykonávaných ve školních dílnách.

Žáci prošli vybranými moduly studijních stáží v rozsahu cca 26 hodin a obdrželi Osvědčení z těchto stáží, viz ukázka.
Měli možnost se seznámit s různou úrovní výroby v různých zpracovatelských firmách a podnicích, nacházejících se v areálu Svit, jako např. firmy Konformplastic, Fern, Komponenty, Moravia Plast aj., viz foto, kde mimo výstižného popisu technologických operací sledovali pracovní prostředí v souvislosti s šetrností k životnímu prostředí.
V druhém pololetí pak žáci získávají na základě svých ověřených poznatků a vědomostí dílčí dovednosti při vybraných technologiích a pracovních operacích, vedoucí až ke vzniku jednoduchých výrobků dle osnov předmětu PCV. Mimo ovládání strojů a zařízení jsou žáci vedeni i v řešení a dodržování otázek spojených s oblastí BOZP a ŽP, což je pro výuku tohoto předmětu zcela příznačné a neoddělitelné.

Praxe žáků 2. ročníku v rámci 2. roku udržitelnosti projektu

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /pub/spspzlwa/spspzlin.cz/web/novepraxe/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Komentáře nejsou povoleny.