Pracovní stáž maturantů na SPŠ Otrokovice 2013

Pracovní stáž maturantů na SPŠ Otrokovice 2013V rámci udržitelnosti projektu a klíčové aktivity č. 02 projektu a dobré spolupráce s partnerem projektu SPŠ Otrokovice proběhla již v pořadí třetí pracovní stáž žáků 4 A,  Zpracovatelského oboru, zaměření Designu spotřebního zboží,  dne 5. 2. a  7. 2. 2013   v rozsahu  vždy 4 vyučovacích hodin na zdejším vzdělávacím středisku, které vzniklo v rámci projektu ESF Přeshraniční spolupráce za  asistence  technika Libora Žambocha (firma greiner packaging slušovice s.r.o.) a učitele ing. Radomila Hanulíka.  V úvodu byl maturantům stručně popsán cíl jejich stáže a vysvětleny základní otázky spojené s průmyslovým vstřikováním a předvedena činnost a obsluha vstřikovacího stroje. K usnadnění a pochopení prováděných požadovaných úkonů při obsluze stroje měli žáci k dispozici vytvořenou učebnici (skripta) autorky ing. Juračkové, která vznikla taktéž v rámci projektu „Zavedení nových praxí žáků SPŠ polytechnické-COP Zlín v plastikářských a gumárenských firmách“.

Praktická činnost probíhala na vstřikovacím stroji Engel, kdy žáci si sami připravili materiál v různých barevných odstínech a posléze jej za změny technologického režimu postupně vstřikovali a posuzovali jakost vzniklého výstřiku. Žáci tak získali praktické zkušenosti a dovednosti v obsluze a ovládání tohoto stroje, které se jim mohou hodit nejen při maturitě, ale i při uplatnění v dalším zaměstnání. Pracovní stáž byla zaměřena i na šetrnost k životnímu prostředí, neboť vzniklé „nedostřiky“  budou recyklovány a upotřebeny pro další zpracování při vzniku plastikářských výrobků. Ze svého pobytu vypracují protokol s vyhodnocením celé stáže, viz ukázka. Každý z žáků taktéž obdržel osvědčení o absolvování této stáže, viz. ukázka, které může být pro něj přínosné např. při volbě zaměstnání v oboru.

Pracovní stáž maturantů na SPŠ Otrokovice 2013

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /pub/spspzlwa/spspzlin.cz/web/novepraxe/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Komentáře nejsou povoleny.