Pracovní stáž maturantů v Ústavu výrobního inženýrství na UTB ve Zlíně 2013

Pracovní stáž maturantů v Ústavu výrobního inženýrství na UTB ve Zlíně 2013V rámci udržitelnosti projektu a klíčové aktivity č. 02 projektu proběhla pracovní stáž žáků školy- maturantů třídy 4. A, v pořadí a průběhu projektu již třetí, ve dnech 25. 1., 30. 1., 27. 3. a 10. 4. 2013 na perfektně zařízeném a neustále se rozvíjejícím pracovišti ÚVI UTB ve Zlíně za asistence vyučujících lektorů Ing. Michala Staňka, PhD, ing. Vladimíra Šumbery, Ing. Vojtěcha Šenkyříka a učitele ing. Radomila Hanulíka.

Žáci si mohli vyzkoušet především vybrané tvářecí a tvarovací techniky a technologie a podíleli se na zkoumání a řešení zatékavosti plastů při vstřikování na stroji Arburg 420, který samostatně obsluhovali a ovládali pomocí ICT v systému Celogica. Část výuky probíhala na zcela novém pracovišti nově vybudovaného Vědeckotechnického parku ICT při FAI.

Přínosem bylo načerpání nových poznatků při práci u vyfukovacího stroje GDK a na termotvarovacím vakuovém stroji, na kterém si zhotovili kopie dle použitých forem. Velký obdiv sklidily tvářecí přístroje šetřící životní prostředí na principu technologií Rapid prototyping a Reverzního inženýrství při ukázce zhotovení a snímání 3D modelů výrobků.  Maturanti využili nabízené pomoci ředitelky ÚVI prof. Ing. Bereniky Hausnerové, PhD a dle svých vytvořených programů si nechali zhotovit modely výrobků na těchto zařízeních pro jejich absolventskou práci (praktická maturita), viz ukázka výrobků č.1 a č.2. Během předvádění, obsluze a používání veškeré techniky se žáci rozdělení do skupin pravidelně střídali a bylo jim představeno i studium na této univerzitě v oboru Procesního inženýrství a Inženýrství polymerů. Jedna stáž byla věnována i ukázce a vybavení Technologického parku při UTB ve Zlíně Nad Ovčírnou, kde jim veškeré zařízení s předvedením některých ukázek používání provedl Ing. Sedláček PhD.

Žáci ze svého pobytu vypracují protokoly, viz ukázka, a doloží tak provedené úkoly písemným a grafickým rozborem s vyhodnocením celé stáže. Každý z žáků obdržel osvědčení o absolvování této stáže, viz. ukázka, které může být pro něj přínosné při volbě studia právě na této univerzitě.

Pracovní stáž maturantů v Ústavu výrobního inženýrství na UTB ve Zlíně 2013

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /pub/spspzlwa/spspzlin.cz/web/novepraxe/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Komentáře nejsou povoleny.