Praxe žáků školy u partnera projektu Continental Barum s.r.o.

Praxe žáků školy u partnera projektu Continental Barum s.r.o.V rámci udržitelnosti projektu a klíčové aktivity č. 02 projektu proběhly studijní a pracovní stáže žáků třídy 3. A, skupiny č. 1 a 2, na počátku prvního a druhého pololetí školního roku 2012/2013. Praxe probíhala pro skupinu 1 od 14. 9. do 21.12.2012 a pro skupinu 2 od 4. 1. do  12.4. 2013 na  zařízeném pracovišti partnera a přímo v provozu při výrobě zejména osobních plášťů pneumatik a výroby pryžových těsnění v rozsahu přibližně 48 a 40  vyučovacích hodin za asistence pověřených  lektorů firmy a dozorujícího učitele ing.Radomila Hanulíka.

Žáci prošli vybranými moduly dle předem stanoveného harmonogramu a metodiky a odzkoušeli si vlastnoručně i některé pracovní operace u této výroby a především na pracovní stáži ve středisku SPV.

Měli možnost se seznámit s vysokou úrovní automatizace a využívání řídících systémů strojního parku s využitím ICT ovládání, např. při obsluze gumárenských strojů a zařízení jak při přípravě polotovarů, tak i při montáži (konfekci) plášťů pneumatik a v dokončovacím úseku výroby a při ovládání samotných vulkanizačních lisů na středisku SPV, viz foto. Žáci ze svých pobytů vypracovávají protokoly prostřednictvím ICT, viz ukázky, a dokladují tak úspěšně prodělanou stáž s přínosem pro jejich další studium a zvýšení znalostí a dovedností v tomto Zpracovatelském oboru a s dopadem lepších možností jejich pozdějšího uplatnění na trhu práce. Každý z žáků obdržel Osvědčení o absolvování této stáže, viz ukázka, které může být pro něj přínosné, např. i při volbě zaměstnání právě v této věhlasné a špičkové firmě. Je velmi důležité vědět, že tato špičková firma a největší zaměstnavatel v kraji, nabídla žákům, kteří splní náročná kritéria a podmínky stanovené pro poskytnutí prospěchových stipendií, podnikové prospěchové stipendium pro maturanty tohoto oboru, jež po úspěšném ukončení studia nastoupí do pracovního poměru právě ve firmě Barum Continental.

Praxe žáků školy u partnera projektu Continental Barum s.r.o.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /pub/spspzlwa/spspzlin.cz/web/novepraxe/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Komentáře nejsou povoleny.